Malicious Apps In Play Store

WordPress 2017’de SSL Desteği Talep Edecek

Automattic ve WordPress Foundation kurucusu ve CEO’su Matt Mullenweg WordPress tarafından host edilen sitelerde 2017 yılından itibaren SSL desteği olması gerektiğini duyurdu. Platformun 4.7 sürümünde gelişmiş güvenlik için HTTPS talep edilecek.

6 Aralık’ta çıkan yeni sürümde ileri seviye geliştirici araçlarının yanı sıra sitelerin görünüşünü geliştirecek, estetik anlamda keyif verici birçok opsiyon bulunmakta.

WordPress’in SSL’e geçişi sektörde giderek artan güvenlik ve gizlilik kaygılarından kaynaklanmakta. Mullenweg de SSLdesteği konusunu kullanıcı iletişimi güvenliği bakımından atılacak bir sonraki mantıklı adım olarak görüyor.

wordpress + ssl

WordPress neden SSL’e geçiyor?

WordPress 2017 yılını kullanıcı güvenliği bakımından bir dönüm noktası olarak nitelendiriyor. HTTPS’i bir WordPress standardı olarak uygulama sonucunda kullanıcılar verilerini kriptolanmış bir şekilde aktarabilecek.

“Nasıl ki JavaScript daha sorunsuz bir kullanıcı deneyimi için gerekli, daha modern PHP versiyonları performans için önemliyse, SSL de kullanıcılarımız için bir o kadar önemli bir gelişme olacak,” diyor Mullenweg.

SSL istemciyle sunucu arasında bir SSL sertifikası vasıtasıyla kurulan kriptografik bir güvenlik protokolü. Bu sertifika taraflara her aktarım için özel olarak oluşturulan anahtarlar kullanılarak veriyi kriptolanmış bir link vasıtasıyla aktarabilme imkanı tanıyor. HTTPS ise SSL veri kriptolamasını entegre eden bir hipermetin aktarım protokolü. Bu protokol temelde internetteki hemen her web sitesi için kullanılan temel platformun daha güvenli bir versiyonu.

HTTPS’i WordPress için standartlaştırmak internetteki sitelerin %25’inden fazlasını daha güvenli bir hale getirecek.

SSL SEO’yu nasıl etkileyecek?

Mullenweg SSL güvenlik protokollerine geçişten arama motoru sonuçları sıralamalarında daha yukarılarda yer almak isteyen sitelerin de faydalanacağını söylüyor.

Google Ağustos ayı içerisinde HTTPS’i Chrome’daki siteler için bir sıralama avantajı olarak görmeye başlayacağını duyurmuş, bu yeni uygulamanın interneti kullanıcılar için daha güvenli bir yer haline getireceğini umduğunu ifade etmişti.

Google Chrome kullanıcıları güvensiz sayfalara karşı artık sorgulama listesinde alan adının yanına bir X işareti koyarak uyaracak. SSL desteği olmayan siteler için X işareti kullanılacak olması bu sitelerin SEO sıralamalarında alt sıralarda yer almasına neden olacak.

SSL Sertifikasınız halen bulunmuyorsa CheapSSL’den ücretsiz destek ve kurulum fırsatıyla SSL Sertifikanızı satın alabilirsiniz.