Malicious Apps In Play Store

SSL Sertifika Süresi 397 gün ile sınırlı olacak

Google’ın sponsorluğunu yaptığı son bir CA / Tarayıcı Forumu oyu, eğer geçerse,  2020 Mart’ından başlayarak SSL sertifikası ömrünü 397 gün (on üç ay) ile sınırlandırılacak . ileriye dönük yalnızca bir yıllık sertifika uygulamaları.

Oylamaya göre, mevcut sertifikalar kullanım süreleri boyunca onurlandırılacak, bu nedenle CA / Tarayıcı Forumu tarafından yapılan bu işlem sonucunda hiçbir sertifikanın iptali ve değiştirilmesi gerekmeyecek.

Oylamanın başarısız olması durumunda bile, Google her zaman sadece belirli bir kullanım durumunun tümü için aynı sonuca etkili bir şekilde ulaşacak olan daha uzun süreli sertifikalara güvenmeme seçeneğine sahiptir. Google, Symantec TLS sertifikalarına güvensizliği ve CA'ların sertifikalarını CT kayıtlarına kaydetme zorunluluğu da dahil olmak üzere geçmişte benzer tek taraflı hamleler yaptı.

İki yıllık sertifika kullanan işletmeler, genellikle iş yükünü ve olası hataları azaltmak için bunları seçer. Bu aynı hedefler sertifika verme ve dağıtım otomasyonu yoluyla da gerçekleştirilebilir.

Sectigo müşterileri için iyi haber, Sectigo Sertifika Yöneticisinin SCEP, RESTful API'mız, acente tabanlı entegrasyon ve en son ACME protokolü gibi çoklu entegrasyon alternatiflerini desteklemesidir. ACME (Otomatik Sertifika Yönetimi Ortamı) sunucuda anahtar oluşturma, etki alanı kontrolü doğrulama, sertifika oluşturma ve yükleme işlemlerini tamamen otomatikleştirebilir. Protokol, Apache, IIS, NGINX, F5 BIG-IP ve Citrix NetScaler gibi en popüler işletim sistemlerini destekleyen 130'dan fazla açık kaynaklı araç tarafından desteklenmektedir.

Şimdi, SSL sertifika işlemlerinin doğruluğunu, güvenilirliğini ve verimliliğini artırmak için otomasyonu kullanmak için kendinizi ve kuruluşunuzu ACME veya bu seçeneklerden bir başkasıyla tanıştırmak için mükemmel bir zaman olabilir.

Etiketler

#güvenlik