Malicious Apps In Play Store

SSL Sertifika Süreleri Kısalıyor

CA Browser Forum, Sertifika Kurumlarının politika gereksinimlerindeki bir değişikliği uyguladı ve tüm TLS/SSL sertifikalarının maksimum süresini 825 güne indirdi. Bu 27 aydan biraz daha uzun bir süredir devam etmektedir. Bu değişiklik halen geçerli olan 39 aylık maksimum sürenin azaltılması anlamına geliyor. Yani bir SSL sertifikasının maksimum geçerlilik süresi artık üç değil, iki yıldır.

Bunun sonucunda Comodo CA, bu yeni kullanım süresi gereksinimlerini 1 Mart 2018 tarihinden itibaren uygulamaya başlayacak ve web sitemiz, API’lerimiz (Yazılım Programlama Arayüzü) ve bayi portallarımızdaki üç yıllık sertifika opsiyonu kaldırılacaktır.

Peki Bunun Anlamı Nedir?

* Hala bir veya iki yıllık sertifikalar satın alabilirsiniz.

* Comodo CA, 27 aydan daha uzun süreli sertifika siparişinde bulunma özelliğini 1 Mart 2018’den itibaren hizmet dışı bırakacaktır.

* Normalde 27 aydan daha uzun süreli sertifikaların 1 Mart’tan sonra yenilenmeleri veya yeniden verilmeleri gerektiğinde bunların süreleri izin verilen maksimum süre olan 27 ayla sınırlı olacaktır. 27 aylık süre dolduğu zaman müşterilerimize ücretsiz yenileme sertifikaları verilecek ve bu da sertifika geçerlilik süresinin kalan kısmı boyunca geçerli olacaktır.

* 1 Mart 2018’den önce verilen 3 yıllık sertifikalar konusunda yapılması gereken herhangi bir işlem bulunmamaktadır. Bu sertifikalar bu değişiklikten etkilenmeyecek ve orijinal sürelerinin sonuna kadar geçerli olacaktır. Ancak müşterilerimizin bu sertifikalardan birini 1 Mart’tan sonra yenilemek istemeleri halinde yeni düzenleme geçerli olacaktır.