Malicious Apps In Play Store

Hatırlatıcı: Google Güvenli Olmayan Form Uyarıları Gelecek Ay Başlıyor

Chrome 62 sürümü ile başlayacak olacan . Google, herhangi bir web sitesinin " GÜVENLİ DEĞİL " şeklinde adres çubuğunda uyarı vermeye başlayacak

 

Web sitenize SSL eklemediyseniz , eklemeyi düşünmek için tam zamanı olabilir . SSL Sertifikaları ve uyarılar almamak için son başvuru tarihi gelmeye başlamış olabilir.

Chrome 62 sürümü ile beraber Ekim ayında başlayacak olan uygulama web sitelerindeki formları ve form olan sayfaları " GÜVENLİ DEĞİL " olarak web sitelerinizde uyarı vermeye başlayacaktır.

Bu  yalnızca sertifikası olmayan bir giriş / şifre alanı olan sayfalar için değil artık tüm sertifikasız web sitelerinde her hangi bir alana giriş yaparken hata vermeye başlayacaktır.

Bu uygulama Google'ın evrensel şifreleme yönündeki çabalarıyla tutarlı görünüyor , Google SSL eklemek için web siteleri için baskı uygulamaya devam ediyor .

Ayrıca Google, Chrome kullanıcılarını güvensiz formlar konusunda sürekli uyarmaktan da kaçınmayı düşünmüyor. Google, 2018'de bütün HTTP web siteleri için bir uyarı yayınlamayı planlıyor yani web siteniz de form olmasa dahi HTTPS geçişini zorunlu hale getireceğini açıkça söylüyor.

Bu uyarıyı dikkate almanızı öneriyoruz , Kullandığınız web sitesi bir blog veya kişisel bir web sitesinden daha fazlar işlevi varsa şifrelemeniz gerekiyor .  Eğer bir Data toplama stratejisinin bir parçası olarak e posta adresi topluyorsanız veya kayıt formunuz varsa Chrome 62 yayımlanmadan önce web sitenizi güvence altına almazsanız üzülerek bildirmek isteriz ki ciddi sıralama kayıpları yaşayabilirsiniz.

 

" GÜVENLİ DEĞİL " uyarıları geri dönüşümlerinizi düşürür .

Google'ın adres çubuğunuzdaki " GÜVELİ DEĞİL " ibaresi koymaktan daha hızlı bir şekilde geri dönüşlerinizi düşürecek birşey yok , bir müşteri veya ziyaretçi web sitenizde kayıt veya form alanlarını her tıkladığında web sitenizde " GÜVENLİ DEĞİL " uyarısı verecektir.

 

Ve sadece Google değil , Diğer tarayıcılar da şifreleme ve sertifikasız web siteleri için benzer politikaları benimsiyor ve uyguluyor.

 

Biraz düşünecek olursak insanlar tarayıcılarına güvenirler , Bir kullanıcı veya müşteri web sitenizin güvenli olmadığına kanaat getirirse kullanıcıların çoğunluğu web sitenizi kullanmayacaktır. Hiç kimse bilgisayar başında oturup " GÜVENLİ DEĞİL " ibaresi yer alan bir web sitesinden riske girip alışveriş yapmayacak ve ziyaret etmeyecektir.

 

Web sitenizde herhangi bir form varsa SSL Sertifikası yüklemenizi öneriyoruz , Google'ın web sitenizi işaretleyene kadar beklemek ateşle oynamak ile aynı şey olacaktır Google web sitenizi " GÜVENLİ DEĞİL " olarak işaretledikten sonra sertifika kurmak büyük sıra kayıplarına yol açabilir . Şimdi web sitenize SSL eklemenin tam zamanı olabilir.