Malicious Apps In Play Store

Comodo gelişmiş uç nokta koruma çözümünü piyasaya sürdü

Comodo güvenliği daha da sağlamlaştırıyor

 

İnternette güvenliğin adresi Comodo; yeni ve gelişmiş uç nokta koruma çözümünü piyasaya sürdü

 

22.02.2016 – Siber güvenlikte dünya devi Comodo, kötü amaçlı yazımlara karşı mücadeleyi bir üst noktaya taşıyacak yeni çözümünü piyasaya sürdü. Comodo; uç nokta güvenliği çözümü ile hızlı ve güvenilir cihaz yönetimi özelliğini birleştirdi. Comodo Endpoint Security Manager ve Comodo Device Manager çözümleri, “Comodo Advanced Endpoint Protection” çözümü adı altında birleşti. Comodo Advanced Endpoint Protection Çözümü (Gelişmiş Uç Nokta Koruma) yeni nesil, katmanlı, ve default deny teknolojisi kullanılarak hazırlandı. Bu platform kötü amaçlı yazılımlar, casus yazılımlar, Trojan’lar ve çalıştırılabilir diğer zararlı programların yol açtığı bilinmeyen salıdırılar ile sıfır gün saldırılarını engelliyor ve izole ediyor. Böylece; bu saldırıları, uç noktara karşı etkisiz kılıyor.

 

Comodo Advanced Endpoint Protection çözümünün temelinde Comodo Client ve Comodo ITSM bulunuyor. Comodo Client; anti virüs, güvenlik duvarı, web’de URL filtreleme, host tabanlı izinsiz girişleri önleme, tehdit önleme ve dosya repütasyonu özelliklerine sahip.

Comodo ITSM de, güvenlik politikalarının düzenlenmesine ve şirket uç noktalarının güvenlik altyapılarının mobil cihaz yöneticisi ve uzaktan izleme ve yönetim çözümleriyle görüntülenmesini sağlıyor. Comodo Advanced Endpoint Protection çözümü de; uç nokta üzerinde Comodo VirusScope’tan (dosya analizi) iki katmanlı Specialized Threat Analysis & Protection (STAP) ve bulut özelliğiyle kullanılmakta olan Valkyrie (dosya kararı) ile en üst düzeyde kullanılabilirlik sağlıyor. Bu çift STAP katmanı, bilinmeyen dosyaların tehdit önleme alanında, piyasadaki tüm çözümlere oranla daha kısa süre tutulmasını sağlıyor.

 

Comodo Kurumsal Ürünler Başkan Yardımcısı John Peterson, “Uç noktalarda kötü amaçlı yazılımların izole edilmesine yönelik geneleksel çözümler default allow, sanallaştırma, ya da sandboxing teknolojisini kullanmaktadır; bu yöntemler kaynak-yoğundur ve uç nokta performansını negatif etkiler” diyor. Comodo’nun yaklaşımının ise bundan tamamen farklı olduğuna dikkat çeken Peterson; bu farkı şöyle dile getiriyor:

 

“Comodo; patent bekleyen tehdit önleme teknolojisini kötü amaçlı yazılım sorununa uygulayarak iyi, kötü veya bilinmeyen tüm çalıştırılabilir dosyaların güvenli bir alanda çalıştırılmasına olanak sağlar. Comodo daha sonra her bir çalıştırılabilir dosyayı analiz ederek


 

ya geçişine izin verir (iyi dosya) ya da siler (kötü dosya); böylece performans etkilenmez ve daha da önemlisi, uç nokta ve ağ her daim korunur ve güvenli kalır.”

 

 

 

Comodo kötü amaçlı yazılım sorununu nasıl çözüyor?

 

Dünyada bir numaralı sertifika otoritesi olan Comodo, 85 milyon uç nokta kullanıcısına sahip olması sebebiyle siber güvenlik alanında özel bir yere sahiptir. Bu özelliği ile Comodo; başta yasaklı platform, dünyanın en büyük dijital imzalı uygulaması, uygulama yayımcısı ve hatta işletim sistemi süreçleri havuzundan yola çıkarak bilinen en iyi dosyaları etkili şekilde tanımlamasına (beyaz liste) olanak sağlamaktadır. Böylelikle Comodo, 85 milyon tüketici uç noktası kullanıcısının kötü dosyaları Comodo Tehdit Laboratuvarlarına (CTRL) iletmesini sağlar. Bilinmeyen tüm dosyalar otomatik olarak tehdit öneleme alanında çalıştırılarak, dosyaların doğasına ilişkin hızlı karar alınır ve böylece hem kullanılabilirlik artar hem de uç noktalar tehlikeden korunmuş olur.

 

Comodo Advanced Endpoint Protection çözümünün arkasındaki mühendislik

 

Comodo Advanced Endpoint Protection etkili bir default deny platform kullanmaktadır. Bu platform; bilinen iyi dosyalara izin verirken bilinen kötü dosyaları engeller ve bilinmeyen dosyaları Comodo’nun patent bekleyen tehdit önleme teknolojisini kullanarak izole eder. Bu tehdit önleme modeli yalnızca bilinmeyen uygulamalar veya süreçler için kullanılır. Örneğin; Comodo analizi gerçekleşirken tarayıcının tamamı değil, yanlıca bilinmeyen bir eklenti işletim sisteminde, hafızada, kayıt defterinde hapsedilir.

Comodo VirusScope teknolojisi bilinmeyen dosyayı uç noktada kötü amaçlı bir davranış veya eylem için analiz eder. Comodo Client da statik, dinamik, hatta insanlı analiz etkileşimlerinden yola çıkan bulut tabanlı hızlandırılmış bir kararın alınması için Comodo Valkyrie çözümünü başlatmak üzere ayarlanabilir. Comodo Valkyrie; günümüzün tüm rakip çözümlerine oranla daha kısa sürede; ortalama 45 saniye içinde bir bir karara varır.

Hızılandırılmış karar Comodo Client’ın bilinmeyen bir dosyayı hızla bilinen bir dosyaya çevirmesini ve tehdit önlemeyi yeniden başlatmaya (kötü amaçlıysa) ya da otomatikman izin vermeye (kötü amaçlı değilse) yönelik eyleme geçmesini sağlar. 85 milyon uç noktaya yüklenmiş olan kullanıcı tabanıyla sahada test edilmiş olan Advanced Endpoint Protection çözümü; bilinen ve bilinmeyen kötü amaçlı yazılımların yüzde 99’dan fazlasına karşı koruma sağlamaktadır.

Comodo Advanced Endpoint Protection çözümü yaklaşık bir dakika içinde edinilebilir ve yalnızca 10 MB’lık bir uç nokta kullanım alanı gerektirir. Bu çözüm; büyük ve küçük işletmelerdeki fiziksel ve sanal uç noktalar için tam güvenlik sunmaktadır.

 

 

Comodo Advanced Endpoint Protection Çözümünün Özellikleri


 

Comodo Advanced Endpoint Protection çözümünde mevcut olan yeni ve geliştirilmiş özelliklerden bazıları şunlardır:

-          Bir dakikayı aşmayan bir süre içinde ulaşılabilen bulut tabanlı yönetim

-          Android, iOS ve Windows cihazlarının tek bir merkezden yönetimi,

-          Tam entegre cihaz yönetimi, uygulama yönetimi ve cihaz güvenliği

-          Kablosuz katılım ve hırsızlığa karşı telefonumu bul & 'sneak-peek' gibi önlemler

-          Otomatik tehdit önleme; Comodo VirusScope davranış ve eylem analizi

-          Comodo Valkyrie ile statik, dinamik ve SLA tabanlı analiz

-          Cihazın kontrolünün tam olarak sağlanması için uzaktan izleme ve yönetim,

-          Yama yönetimi

-          Çalışan tüm bilinmeyen izole edilmiş süreçler veya çalıştırılabilir dosyaların işletme seviyesinde görülebilmesi

-          İşletme seviyesinde, isteğe bağlı kötü amaçlı yazılım taraması

-          Host Güvenlik Duvarı, Web'de URL filtreleme, dosya repütasyonu, hapsedici koruma, sertifika tabanlı beyaz Liste, kalıcı VPN ve BYOD

 

Comodo Advanced Endpoint Protection Çözümünü Oluşturan Teknolojiler ve Platform


 


 

 

Comodo Hakkında

Comodo kuruluşu; her bir dijital işlemin kendine özgü bir güven ve güvenlik katmanını hak ettiği ve gerektirdiği inancıyla kurulmuş olup siber güvenlik çözümleri alanında global bir inovatör ve geliştiricidir. SSL sertifikaları, anti virüs ve uç nokta güvenliği liderliğindeki köklü tarihi ve gerçek tehdit önleme teknolojisi ile; bireyler ve işletmeler en kritik bilgilerini onaylamak, doğrulamak ve güvenli kılmak için Comodo'nun kanıtlanmış çözümlerine güvenirler. Uç noktaları, ağları ve mobil güvenliği kapsayan veri koruma özelliğine ek olarak kimlik ve erişim yönetimi özellikleriyle Comodo'nun kişiye özel teknolojileri günümüzün kötü amaçlı yazılım ve siber saldırı sorunlarının çözümünde yardımcı olur. Comodo; binlerce şirketin çevrimiçi işlemlerini güvenli kılarken 85 milyonu aşkın sayıda masaüstü güvenlik yazılımı yüklemesi ile; Çevrimiçi Güvenliği Sağlamaktadır. Clifton, New Jersey'deki ABD merkezleri ile; Comodo kuruluşunun Çin, Hindistan, Filipinler, Romanya, Türkiye, Ukrayna ve Birleşik Krallık'ta ofisi bulunmaktadır. Ayrıntılı bilgi için, comodo.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

Comodo ve Comodo markası Comodo Group Inc. veya ABD ve diğer ülkelerdeki şubelerinin tescilli markasıdır. Diğer adlar; ilgili sahiplerinin ticari markaları olabilir. Comodo tescilli markalarının ve patentlerinin güncel listesi, comodo.com/repository adresinde mevcuttur.

 

Etiketler

#paypal