Malicious Apps In Play Store

Araştırma: Veri Çalınması Durumunda KOBİ’lerin Yüzde 66’ı Kapanır

Vipre tarafından yapılan yeni bir araştırma gösteriyor ki, olası bir veri sızıntısı durumunda KOBİ’lerin 3’te 2’sini felaket bekliyor.

VIPRE Security firması, geçtiğimiz günlerde küçük ve orta ölçekli işletmeler – KOBİ’ler arasında bir anket düzenleyerek bu kurumların veri ihlali durumlarındaki risk düzeylerini belirledi. Araştırmada ortaya çarpıcı sonuçlar çıkarken, böyle bir durumun yaşanması hâlinde işletmelerin yüzde 66’ının en az bir gün boyunca çalışamaz hâle geleceği dile getirildi.

Bu sonuçlar Ulusal Siber Güvenlik İttifakı’nın yaptığı araştırmalarla da (yüzde 60 olarak belirlemişlerdi örtüşüyor.

Vipre, anketler için 250 farklı KOBİ’den bilgi teknoloji yöneticileriyle görüşme yaparken, aynı zamanda şu sonuçlar da bulundu:

- Katılımcıların yüzde 23’ü her gün bir siber saldırıya maruz kalıyor

- BT Yöneticilerinin yüzde 68’i bu güvenlik raporlarını üretmekle görevli

- Fakat sadece yüzde 41’i çevrimiçi güvenlik panellerine erişebiliyor

VIPRE’nin araştırmasının amacı aslında yeni bir Bulut – Cloud güvenlik ürününü desteklemekti fakat aynı zamanda oldukça alakalı bir konu üzerine de ışık tutulmuş oldu: KOBİ’ler kesinlikle siber saldırılara karşı daha savunmasız durumda.

Aynı zamanda bu KOBİ’ler birinci hedef konumunda. Sebebi ise oldukça basit; küçük ve orta ölçekli işletmeler tam teşekküllü bir güvenlik ekibi tutacak kadar kaynağa sahip değil ve kapsamlı güvenlik çözümleri koyamıyorlar. Symantec’in 2016 yılındaki tehdit raporlarına göre, geçen yılki siber saldırıların yüzde 77’sinde bu işletmeler hedef alınmıştı.

SSL konusunda uzmanız ve sunucularınızı maksimum düzeyde korumanıza yardım edebiliriz fakat diğer yandan bu güvenlik önlemleri sadece belli saldırı vektörlerine karşı koruma sağlıyor. Eğer küçük ya da orta ölçekli bir işletmeniz varsa, şifreli bağlantıların ötesinde farklı güvenlik önlemlerine de yatırım yapmalısınız.

Dolayısıyla hatırlatalım, hem SSL sertifikaları hem de diğer güvenlik önlemleriyle kendinizi güvence altına almalısnıız çünkü tek bir hata dahi felakete yol açabiliyor.

Ne Öğrendik?

İşte bugünün haberinden öğrendiklerimiz;

- VIPRE anketlerine göre KOBİ’lerin yüzde 66’sı tek bir veri ihlalinde devre dışı kalabilir

- Symentec’in 2016 yılı tehdit raporuna göre geçen yılki siber saldırıların yüzde 77’si KOBİ’ler üzerinde gerçekleşti

- SSL’in de ötesinde güvenlik duvarı ve güvenli CDN’ler gibi önlemlere ihtiyacınız var